Nasihat Kewangan

Assalamualaikum semua, saya ingin berkongsi sedikit pesanan tentang kewangan khususnya untuk orang muda terutama orang lelaki. Ini sekadar perkongsian tentang diri saya sendiri. Pembaca boleh ambil yang mana positif dan jadikan tauladan atau pedoman.

Pesanan saya adalah jangan boros, jangan boros, jangan boros dan jangan berhutang tak bertempat dan jangan kedekut tak bertempat. Sila simpan kemas kemas ayat tu. Sekarang saya berumur 3...Continue Reading

855-902-5893

Assalamualaikum teman2, yea aku isteri, tetapi seperti hamba. aku berkahwin hampir 3tahun…dikurniakan anak setahun 7 bulan… dan kini sedang sarat hamil 7 bulan. di awal perkahwinan alhamdulillah semua boleh dikatakan ok. mungkin kerana dia, menjalani latihan dan kami berjauhan hampir 6 bulan…

Dia tamat latihan pun, aku sudah dekat nak bersalin. sepanjang tempoh dia menjalani latihan, aku tinggal bersama ibu bapa ku. segala perbelanja...8305138401

Derhaka?

Assalamualaikum, pertama sekali terima kasih kerana menyiarkan confession saya.

Cerita dia macam ni, saya dibesarkan oleh atuk dan wan saya tapi saya still keep in touch with my parent. So, petang tadi my mum call. Conversation kami macam ni.

Mak: gaji basic kau berapa?
Me: mak nak buat apa?
Mak: adalah.
Me: bagitahu dulu.
Mak: mak nak apply zakat?
Me: zakat apa yg mak nak apply minta anak p...Continue Reading